Spletch!

Spletch! Haarlem. In het openluchtbad de Houtvaart is zaterdag voor het tweede jaar het Haarlems Kampioenschap Bommetje Springen gehouden voor kinderen. Van de dertig deelnemers won bij de jongens Thomas de Valk (13) met opspattende spetters tot 4,30 meter hoogte, bij de meisjes won Saroya Jagernath (11) met een hoogte van 3,50 meter. Op de foto springt niet de winnares, maar een van haar drielingzusjes, Anisha. De hoogte van de spetters wordt gemeten met een vijf meter lange lat die wordt gebruikt bij verspringen, vertelt medeorganisator Marcel Tabbers. „Die lat maken we vast aan een trappetje bij het zwembad”, zegt Tabbers. „Twee juryleden kijken dan hoe hoog de spetters komen. Daar zijn ze op getraind, ja.” De (officieuze) Nederlands kampioen bommetje springen is, evenals vorig jaar, Freddy van der Pol uit Veendam. Op het ‘enige echte NK Bommetje’ in Stadskanaal sprong Van der Pol begin augustus met spetters tot een hoogte van 8,60 meter. Met die plons is het record in Stadskanaal niet verbeterd. Het hoogste bommetje dat daar ooit tijdens de competitie is gemaakt, plensde tot 12,40 meter de lucht in. Meer info over wedstrijden op www.nkbommetje.nl Foto Rogier ten Hacken/WFA WFA07T:HAARLEMS KAMPIOENSCHAPPEN BOMMETJE SPRINGEN:HAARLEM;23AUG2008- In zwembad de Houtvaart werd zaterdag het Haarlems Kampioenschap Bommetje Springen gehouden. Het meisje op de foto haalde met het opspattende water een hoogte van meer dan 3 meter.WFA/rth/str.Rogier ten Hacken WFA
Spletch! Haarlem. In het openluchtbad de Houtvaart is zaterdag voor het tweede jaar het Haarlems Kampioenschap Bommetje Springen gehouden voor kinderen. Van de dertig deelnemers won bij de jongens Thomas de Valk (13) met opspattende spetters tot 4,30 meter hoogte, bij de meisjes won Saroya Jagernath (11) met een hoogte van 3,50 meter. Op de foto springt niet de winnares, maar een van haar drielingzusjes, Anisha. De hoogte van de spetters wordt gemeten met een vijf meter lange lat die wordt gebruikt bij verspringen, vertelt medeorganisator Marcel Tabbers. „Die lat maken we vast aan een trappetje bij het zwembad”, zegt Tabbers. „Twee juryleden kijken dan hoe hoog de spetters komen. Daar zijn ze op getraind, ja.” De (officieuze) Nederlands kampioen bommetje springen is, evenals vorig jaar, Freddy van der Pol uit Veendam. Op het ‘enige echte NK Bommetje’ in Stadskanaal sprong Van der Pol begin augustus met spetters tot een hoogte van 8,60 meter. Met die plons is het record in Stadskanaal niet verbeterd. Het hoogste bommetje dat daar ooit tijdens de competitie is gemaakt, plensde tot 12,40 meter de lucht in. Meer info over wedstrijden op www.nkbommetje.nl Foto Rogier ten Hacken/WFA WFA07T:HAARLEMS KAMPIOENSCHAPPEN BOMMETJE SPRINGEN:HAARLEM;23AUG2008- In zwembad de Houtvaart werd zaterdag het Haarlems Kampioenschap Bommetje Springen gehouden. Het meisje op de foto haalde met het opspattende water een hoogte van meer dan 3 meter.WFA/rth/str.Rogier ten Hacken WFA WFA

In het openluchtbad de Houtvaart is zaterdag voor het tweede jaar het Haarlems Kampioenschap Bommetje Springen gehouden voor kinderen. Van de dertig deelnemers won bij de jongens Thomas de Valk (13) met opspattende spetters tot 4,30 meter hoogte, bij de meisjes won Saroya Jagernath (11) met een hoogte van 3,50 meter. Op de foto springt niet de winnares, maar een van haar drielingzusjes, Anisha.

De hoogte van de spetters wordt gemeten met een vijf meter lange lat die wordt gebruikt bij verspringen, vertelt medeorganisator Marcel Tabbers. „Die lat maken we vast aan een trappetje bij het zwembad”, zegt Tabbers. „Twee juryleden kijken dan hoe hoog de spetters komen. Daar zijn ze op getraind, ja.”

De (officieuze) Nederlands kampioen bommetje springen is, evenals vorig jaar, Freddy van der Pol uit Veendam. Op het ‘enige echte NK Bommetje’ in Stadskanaal sprong Van der Pol begin augustus met spetters tot een hoogte van 8,60 meter. Met die plons is het record in Stadskanaal niet verbeterd. Het hoogste bommetje dat daar ooit tijdens de competitie is gemaakt, plensde tot 12,40 meter de lucht in.

Meer info over wedstrijden op www.nkbommetje.nl