Spelen trekken recordaantal televisiekijkers

Peking/New York, 25 aug. De Olympische Spelen in Peking hebben een recordaantal televisiekijkers getrokken. Ruim voor de afsluiting van het festijn hadden al 4,4 miljard mensen wedstrijden op de tv gevolgd. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen had na tien dagen al tweederde van de wereldbevolking een keer ingeschakeld op de Spelen. Vier jaar geleden keken er in totaal 3,9 miljard mensen naar de Olympische Spelen in Athene. In 2000 keken 3,6 miljard mensen naar Sydney. Volgens Nielsen, dat de cijfers gisteren naar buiten bracht, is het record vooral te herleiden tot de grote interesse in het gastland. Er keken alleen al 800 miljoen Chinezen naar de openingsceremonie. De slotceremonie van de Olympische Spelen in Peking heeft zondagmiddag op Nederland 1 ruim twee miljoen kijkers getrokken.