‘Rusland schendt staakt-het-vuren’

‘Rusland schendt staakt-het-vuren’ Roki-tunnel. Een Russische tank rijdt de Roki-tunnel in, die van de Georgische regio Zuid-Ossetië naar Noord-Ossetië in Rusland loopt. Hoewel een groot deel van de Russische troepen zich vrijdag terugtrok uit Georgië, zijn er nog steeds militairen aanwezig in de afvallige regio’s Zuid-Ossetië en Abchazië en in de westelijke havenstad Poti. Volgens de Europese Unie en de Verenigde Staten schendt Rusland daarmee het bestand, waarin directe terugtrekking van alle troepen werd afgesproken. De EU last een speciale top in om over de crisis te overleggen; de VS heeft een oorlogsschip met hulpgoederen naar Georgië gestuurd. Foto AP pagina 6 ** CORRECTS THAT THE TUNNEL IS AN UN-NAMED TUNNEL ** A Russian armored vehicle enters a tunnel, moving towards the border with Russia's North Ossetia, 70 km (43 miles) north of Tskhinvali, the Georgian breakaway province of South Ossetia's capital, on Sunday, Aug. 24, 2008. Russia pulled the bulk of its troops and tanks from Georgia on Friday after a brief but intense war but built up its forces in and around two separatist regions and left other positions deeper in the former Soviet republic. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) Associated Press