Real na twee keer rood toch winnaar

Nederlandse voetballers in buitenlandse dienst onderscheidden zich afgelopen weekeinde in negatieve zin door met een rode kaart van het veld te worden gestuurd. Real Madrid won in een spectaculaire wedstrijd de Spaanse Supercup. De landskampioen versloeg bekerwinnaar Valencia met 4-2 en scoorde de laatste drie doelpunten op het moment dat het nog maar met negen spelers tegen een voltallig Valencia op het veld stond. Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooy waren namelijk van het veld gestuurd.

Scheidsrechter Iturralde Gonzalez stuurde Van der Vaart in de 39ste minuut van het veld na een zware tackle op Juan Mata. Van Nistelrooy moest in de 74ste minuut vertrekken omdat hij in de tweede helft tot twee keer toe hard doorging op Ruben Baraja. Van Nistelrooy kreeg de rode kaart bij een stand van 1-1.

Behalve Van Nistelrooy en Van der Vaart begon ook Arjen Robben in de basis van de Spaanse kampioen. Royston Drenthe viel na rust nog in bij Real Madrid. Bij Valencia ontbrak Hedwiges Maduro. De huidige coach Unai Emery geeft de voorkeur aan andere spelers.

Ook Mark van Bommel haalde in de Duitse Bundesliga het einde van de wedstrijd niet. De aanvoerder van Bayern München kreeg na 23 minuten in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-1) al zijn tweede gele kaart voor een harde tackle met gestrekt been en moest vertrekken. Ondanks het voornemen dat hij bij het Nederlands elftal uitte. Hij zou zijn leven beteren en zich voortaan gedisciplineerder gedragen. Van Bommel haalde nu de woede op de hals van voorzitter Franz Beckenbauer die verkondigde dat de Nederlander met zijn onbeheerste gedrag Bayern opnieuw had gedupeerd.

Bayern München speelde bijna zeventig minuten met tien man en mocht uiteindelijk niet klagen dat de van Werder Bremen overgekomen Tim Borowski in de 75ste minuut nog een punt redde voor zijn nieuwe werkgever (1-1). Jakub Blaszczykowski bezorgde Borussia Dortmund al in de achtste minuut de openingstreffer.

Arsenal, woensdag tegenstander van FC Twente in de voorronden van de Champions League, verloor in de Engelse Premier League al in het tweede competitieduel de uitwedstrijd bij Fulham met 1-0. Brede Hangeland maakte in de 21ste minuut de enige treffer. Bij Arsenal speelde Robin van Persie de hele wedstrijd.