Radio Voorkeur

Kunststof. Lee Towers was de eerste Nederlander die in 1984 Ahoy vol zong. Vraag hem naar het geheim achter zijn succes en hij antwoordt bescheiden dat hij dicht bij de mensen staat en als geen ander voelt waar ze behoefte aan hebben. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe? Zo! Programma over wetenschap. Vandaag komt Ruut Veenhoven uitleggen waarom gelukkig zijn goed is voor je gezondheid. Veenhoven is emeritus hoogleraar Sociale condities voor menselijk geluk. Hij berekende dat het effect van geluk op je gezondheid even groot is als niet roken. Maar: is stoppen met roken dan wel verstandig als je daar ongelukkig van wordt? Radio 5, 21.02-22.00u.

Desmet live. SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan over de door hem gehouden Henri Polak-lezing. Verder onder anderen China-deskundige Floris-Jan van Luyn over zijn boek Een Stad van Boeren: De Grote Trek in China. Muziek van Scram C Baby. Radio 5, 18.05-20.00u.

Componist van de week: George Enescu. George Enescu (1881-1955) begon als wonderkind en werd de bekendste Roemeense violist en componist van de 20ste eeuw. Radio 4, 19.30-20.00u.