Overige films

Ocean’s Twelve (Steven Soderbergh, 2004, VS). Vervolg op de fijne kraakfilm Ocean’s Eleven. De sterrencast is gebleven, Soderbergh voert weer de regie, het budget steeg van 85 miljoen dollar naar 115 miljoen, maar beter is het vervolg niet geworden. Film zit volgepropt met plotwendingen en verrassingen. Er zitten meer praat- dan actiescènes in, maar de dialogen missen brille. Toch hebben George Clooney, Brad Pitt, Elliott Gould en Catherine Zeta-Jones allemaal eerder bewezen daar wel raad mee te weten. Voor Nederlandse kijkers heeft de film wel een extra attractie: een deel is hier opgenomen, met een ingenieuze antiekroof aan een Amsterdamse gracht. Wie goed oplet, herkent Jeroen Krabbé als slachtoffer. SBS6, 20.30-22.50u.

Down Periscope (David S. Ward, 1996, VS). Onderbroekenlol op een onderzeeër à la Police Academy. Kelsey Grammer commandeert een afgeschreven schuit met een onhandelbare bemanning. Bruce Dern als ijzervretende admiraal. RTL7, 20.30-22.20u.

Slither (James Gunn, 2006, Canada/VS). Walgelijk gore griezelthriller. De wereld wordt bedreigd door moorddadige, buitenaardse naaktslakken die het menselijk lichaam penetreren. Een uiterst onsympathieke hoofdrol is weggelegd voor Michael Rooker uit Henry: Portrait of a Serial Killer. RTL7, 22.30-0.10u.

Down with Love (Peyton Reed, 2003, VS). Romantische komedie speelt begin jaren zestig in New York en imiteert, parodieert, en huldigt romantische komedies uit die tijd, zoals die met Rock Hudson en Doris Day (bijv. Pillow Talk). Renée Zellweger spoort in een boek vrouwen aan net zo met mannen om te gaan als mannen met vrouwen. Maak carrière, heb seks, maar vergeet de liefde. Ewan McGregor is haar tegenspeler. BBC1, 0.05-1.40u.