Multiroom muziekmaand

Philips MCi500H Music Center

Dé oplossing voor pijnlijke stiltes in huis: koop een multiroom muzieksysteem. Deze maand brengen onder meer Philips en Sony nieuwe apparaten uit die vanuit één bron audio door het hele huis sturen. Draadloos , natuurlijk.

Philips Music Center MCi500H heeft een harde schijf van 160 GB (80.000 liedjes) en kan liedjes naar vijf verschillende wifi-stations sturen – iedereen hoort dan z’n eigen muziek. Sony’s S-Airplay dock verspreidt het geluid van één iPod over een afstand van 50 meter. Vervolgens kun je in elke kamer een extra set draadloze speakers aansluiten.

Sonos gebruikt voor multiroom geluid een eigen netwerk in plaats wifi, omdat dat beter zou klinken, met minder vertraging. Hun nieuwe systeem is volgens kenners de mooiste oplossing om thuis nooit meer met elkaar te hoeven praten.

Marc Hijink

Meer details over multiroom geluid op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink