Meest succesvolle olympiër ooit

Meest succesvolle olympiër ooit Vooraf had hij zich ten doel gesteld: acht gouden medailles in Peking. En zo ging het ook. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps (23) won het hoogste eremetaal op 400m wisselslag, 4x100m vrije slag estafette, 4x100m wisselslag estafette, 200m vrije slag, 200m vlinderslag, 4x200m vrije slag estafette, 200m wisselslag en 100m vlinderslag. Met die prestatie passeerde hij landgenoot Mark Spitz (zeven keer goud) op de ranglijst. Met zijn totaalscore van zestien medailles (veertien keer goud, twee keer brons) mag hij zich bovendien de meest succesvolle olympiër tot dusver noemen. Foto Reuters Michael Phelps of the U.S. holds up his country's flag after the U.S. team won gold in the men's 4 x 200 meters freestyle relay swimming final during the Beijing 2008 Olympic Games at the National Aquatics Center, August 13, 2008. REUTERS/Wolfgang Rattay (CHINA)
Meest succesvolle olympiër ooit Vooraf had hij zich ten doel gesteld: acht gouden medailles in Peking. En zo ging het ook. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps (23) won het hoogste eremetaal op 400m wisselslag, 4x100m vrije slag estafette, 4x100m wisselslag estafette, 200m vrije slag, 200m vlinderslag, 4x200m vrije slag estafette, 200m wisselslag en 100m vlinderslag. Met die prestatie passeerde hij landgenoot Mark Spitz (zeven keer goud) op de ranglijst. Met zijn totaalscore van zestien medailles (veertien keer goud, twee keer brons) mag hij zich bovendien de meest succesvolle olympiër tot dusver noemen. Foto Reuters Michael Phelps of the U.S. holds up his country's flag after the U.S. team won gold in the men's 4 x 200 meters freestyle relay swimming final during the Beijing 2008 Olympic Games at the National Aquatics Center, August 13, 2008. REUTERS/Wolfgang Rattay (CHINA) REUTERS