Inbouwafdruiprek voor afdrooghaters

Afwassen is nog niet zo erg. Het vervelendst is altijd het afdrogen. In mijn studentenhuis wordt de schone vaat net zo hard weer vies van de theedoeken. En het afdruiprek is doorgaans te klein voor de afwas. Het liefst laat ik al mijn borden, glazen en bestek drie dagen op het aanrecht drogen. Maar dan krijg ik weer commentaar van mijn huisgenoten.

De oplossing vond ik bij Finse huishoudens: een inbouwafdruiprek in de keukenkastjes. Op het eerste gezicht zijn het doodnormale kastjes, maar binnenin blijkt de bodem te bestaan uit een rooster. Precies zoals dat van een afdruiprek. Borden, bestek en kopjes kunnen linea recta de kast in. Ook geen gedoe meer met stapels kleine bordjes die bovenop grote bordjes staan, maar alles voor het grijpen. Zo wordt afwassen bijna leuk!

Margreeth Fernhout

Zeist

Ook een goed idee uit het buitenland geïmporteerd? Laat het weten via opinext@nrc.nl

    • Margreeth Fernhout Zeist