`Gouden briefje` van Balkenende wordt museumstuk

AMSTERDAM. Het briefje dat premier Jan Peter Balkenende kreeg tijdens zijn onderhoud met zijn Chinese collega Wen Jiabao, waarop stond dat de vrouwenestafetteploeg goud had gewonnen, komt aan de muur in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De premier heeft, zoals hij die avond beloofde in het tv-programma Sportzomer, het kleinood geschonken aan Olympic Experience, zo schrijft het museum. Balkenende vertelde in de uitzending dat hij graag bij de 4x100 meter race van de vrouwen aanwezig was geweest maar dat hij verhinderd was. ”Het was een heel serieus gesprek met mijn collega. Er stond dus ook geen televisie aan. Opeens wordt er een briefje gegeven. Ik doe het open en er staat: Goud!” De suggestie in het tv-programma om het briefje aan het museum te schenken, volgde Balkenende graag op. Vanaf morgen zijn de brief, het memoblaadje en de foto`s te zien op de Beijing Expositiewand in het Olympisch Stadion.