`Gone with the Wind`-acteur Fred Crane overleden

rotterdam, 25 aug. De Amerikaanse acteur Fred Crane, die Scarlet O`Hara het hof maakte in de filmklassieker Gone with the Wind (1939), is vorige week op 90-jarige leeftijd overleden. De Los Angeles Times van zaterdag meldt dat hij is gestorven door een bloedprop in de longen. Op aanraden van zijn moeder vertrok de toen 19-jarige Crane in 1938 naar Hollywood, waar hij door een familielid bij de Selznick studio werd geïntroduceerd. Daar was Vivian Leigh aanwezig die later Scarlet zou spelen. ”We lazen samen de openingsscène voor en werden aangenomen, vertelde Crane later. Hij kreeg de rol van Brent Tarleton, zonder de bestseller van Margaret Mitchell, waarop de film is gebaseerd, ooit te hebben gelezen. Crane acteerde tot 1965, vooral in televisie-series.