Geld voor onderwijs aan hoogbegaafden

DEN HAAG. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs, PvdA) stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op basisscholen. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie gisteren. Volgens Dijksma is het onderwijs voor hoogbegaafden vaak niet uitdagend genoeg. Uit onderzoek blijkt dat eenderde van hen onder zijn of haar niveau presteert. Daar komt bij, stelt de staatssecretaris, dat de politiek de neiging heeft zich te richten op onderwijs aan kinderen met een achterstand. Andere manieren van het aanbieden van leerstof of extra lessen moeten hoogbegaafde basisscholieren meer perspectief bieden. Het Landelijk Informatiecentrum Hoogbegaafdheid is blij dat de staatssecretaris geld uittrekt voor de ongeveer 39.000 kinderen met een IQ rond 130.