Formule 1-coureur Massa revancheert zich in Valencia

VALENCIA. De strijd om de eindzege in het wereldkampioenschap van de Formule 1 lijkt net als vorig jaar een late beslissing te krijgen. Felipe Massa reed gisteren onbedreigd af op de overwinning in de Grote Prijs van Europa. De Braziliaan van Ferrari, die startte vanaf poleposition, verkleinde de achterstand op de Britse koploper Lewis Hamilton tot zes punten. Het was voor Massa zijn vierde seizoenszege. Ook Hamilton, die in Valencia als tweede eindigde, won vier van de twaalf verreden races. De overige vier overwinningen kwamen op naam van Kimi Räikkönen (twee), Robert Kubica en Heikki Kovalainen. Räikkönen zag de kans op een tweede achtereenvolgende titel gisteren afnemen. De Fin, die Hamilton vorig jaar in de eindstand net voor bleef, viel na 46 ronden uit met een opgeblazen motor. Even daarvoor reed Räikkönen veel te snel weg bij een pitstop. De coureur zag bijtijds dat de benzineslang nog in zijn auto zat. Räikkönen, die met 57 punten terugzakte naar de derde plaats in de WK-stand, blesseerde bij zijn actie een monteur van Ferrari.