3 JEUK WEG

Vraag niet hoe, maar het werkt

Bulten elektrocuterenClick Away, verkrijgbaar bij de ANWB. 7,95 euro voor niet-leden, anders een euro minder.

Zeven muggenbulten op één been. Grrrrr. Een kruisje met je nagel erin zetten helpt een beetje. Krabben helpt niet, net zo min als zalfjes. Maar ik heb de Click Away. Een klein geel, Chinees klikkertje waar je vijf mini-stroomstootjes mee uitdeelt. Die doen geen pijn, ze prikken hooguit een beetje, afhankelijk van waar de bult zich bevindt. Voor beten op je hoofd is -ie minder geschikt, maar op je been voel je er niets van. Vraag niet hoe het kan, maar het ding werkt! De zwelling neemt af en de jeuk verdwijnt. De Click Away heeft geen batterijen nodig, gaat minstens duizend bulten mee, en is klein en licht genoeg om altijd bij je te hebben. Hij werkt bovendien niet alleen bij muggenbeten, maar ook bij horzel- en wespensteken. Een standbeeld voor de anonieme uitvinder. (CJ)