Scenarioschrijver Leopoldo Serran (66) overleden

De Braziliaanse scenarioschrijver Leopoldo Serran is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Rio de Janeiro. Hij leed al geruime tijd aan leverkanker. Serran had zijn meest productieve en succesvolle periode als scenarioschrijver in de jaren zeventig. Zijn bekendste films zijn Bye Bye Brazil (1979) en vooral Dona Flor e seus dois maridos (Dona Flor en haar twee mannen) uit 1976. Die film van regisseur Bruno Barreto, waarvoor Serran het scenario schreef met Barreto en Eduardo Coutinho, was een van de grootste Braziliaanse arthouse-successen van dat decennium. Nadat Dona Flors eerste man, een nietsnut, maar een sensuele nietsnut, is overleden, hertrouwt ze met een onkreukbare middenstander. Maar dan keert de geest van haar eerste man terug om haar te prikkelen. De film maakte een ster van Sonia Braga. Serran schreef aan de scenario`s voor meer dan dertig films.