Radio Voorkeur

Themazondag. Het paleis van Frederik de Grote, groot muziekliefhebber, was ontmoetingsplaats voor musici uit diverse Europese landen. Een thema-uitzending over bekende componisten aan zijn hof, onder wie Johann Sebastian Bach en diens zoon Carl Philipp Emanuel. Radio 4, 10:00-12.15u.

Hard Bop Boulevard. De Britse tenorsaxofonist Ralph Moore speelde met diverse grootheden, o.a. pianist Horace Silver. Op zijn eerste eigen plaat uit 1986 is vooral de invloed van saxofonist John Coltrane te horen. Radio 6, 15.30-16.00u.

Opium. Hans Smit praat met Dick Matena over zijn nieuwste striproman Parijs 25/44. Hij ‘beschrijft’ daarin een fictieve ontmoeting tussen de jonge Jean-Paul Sartre en Ernest Hemingway in het Parijs van 1925. Zij raken betrokken bij een beklemmend drama, waarin ook Pablo Picasso, James Joyce en Salvador Dalí opduiken. Radio 1, 19.04-20.04u.

Zomeravondconcert. Robeco Zomerconcert. Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden, m.m.v. violiste Janine Jansen. Muziek van Mozart en Tsjaikovski. Radio 4, 20.02-23.02u.