Radio Voorkeur

Zomerspijkers. Cabaretier Dolf Jansen in gesprek met bekende Nederlandse vrouwen over hun muziekvoorkeuren. Vandaag met singer-songwriter Marike Jager. Radio 2, 12.05-14.00u.

ZomerZaterdagMatinee: Rondom Sibelius. Terugblik op het afgelopen matineeseizoen, waarin de symfonieën van Jean Sibelius centraal stonden. Te horen zijn de vierde en vijfde symfonie. Vooral in de vijfde blijkt Sibelius’ zoektocht naar een moderne, persoonlijke stijl voltooid. Er is ook muziek te horen van componisten door wie Sibelius werd geïnspireerd: Romeo en Julia van Tsjaikovski; Vierde symfonie van Bruckner; Derde pianoconcert van Beethoven. Radio 4, 13.02-17.00u.

Nachttrein naar Napels. Live gesprekken van Henk van Middelaar met mensen uit de mediawereld. Vandaag met Catherine Keyl, over haar magazine voor ‘leeftijdloze vrouwen vanaf veertig’. Radio 1, 0.05-1.00u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door nieuws. Radio 1, 3.04-5.00u.