Nog even kwakkelen

Vandaag trekt nog een storing over het land die vooral in de ochtend zorgt voor een aantal buien. De meeste vallen in het noorden en oosten, enkele gaan gepaard met onweer.

In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog en daarbij weet ook de zon steeds vaker door te breken. Het laatst gebeurt dit in Groningen, waar de storing langer blijft hangen. Bij een matige noordwestenwind wordt het niet warmer dan een graad of 18.

Vanavond en vannacht blijft het droog. Wel ontstaat op een aantal plaatsen wat mist. De wind neemt iets in kracht af en daarbij koelt het flink af. De minimumtemperaturen liggen tussen een graad of 8 in het binnenland en lokaal 13 graden aan de kust.

Morgenochtend breekt de zon nog goed door, waardoor de mist snel op zal lossen. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe en dit wordt in de middag gevolgd door regen.

Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het rond 18 graden in de kustprovincies tot 20 graden in delen van Limburg.

Vanaf maandag blijft het overwegend droog. Ook gaan de temperaturen iets omhoog, uiteindelijk naar waarden tussen 20 en 24 graden op dinsdag.