Film van de dag

Johnny Depp als de man met scharen in plaats van handen in het sprookje Edward Scissorhands. scene uit de film Edward Scissorhands (1990) FOTO: Fox Johnny Depp RTL Nederland, Foto: Edward Scissorhands Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Fox
Johnny Depp als de man met scharen in plaats van handen in het sprookje Edward Scissorhands. scene uit de film Edward Scissorhands (1990) FOTO: Fox Johnny Depp RTL Nederland, Foto: Edward Scissorhands Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Fox Fox

Edward Scissorhands. Johnny Depp speelt titelfiguur Edward Scissorhands, een lieve variant van het monster van Frankenstein. Zijn uitvinder en mentor (gespeeld door horroricoon Vincent Price) is overleden voordat hij Edward handen heeft kunnen geven. Die moet nu door het leven met tijdelijk bedoelde scharen aan zijn polsen. Hij wordt liefderijk opgenomen in het gezin van een Avon-vertegenwoordigster. Edward Scissorhands is een sprookje – dat ook zo wordt verteld: er was eens... – over excentriekelingen. Want niet alleen Edward is raar, iedereen is een beetje maf. Burton werkte met een pastelkleurig palet, waartegen de in het zwart geklede Edward sterk afsteekt. En waarom bang zijn voor iemand met schaarhanden als die er de heg mee kan knippen en er vrouwen mee kan voorzien van een fantasierijke coiffure? Zelfs het poedeltje moet er aan geloven. (Tim Burton, 1991, VS), RTL 8, 20.00-22.00u.

    • André Waardenburg