Bijna alle grote banken schikken met justitie VS

Verscheidene grote banken hebben met de Amerikaanse justitie een schikking getroffen om verdere vervolging wegens misleiding bij de verkoop van risicovolle beleggingsproducten af te kopen. Het gaat om Merrill Lynch, Goldman Sachs en Deutsche Bank. De firma`s hebben volgens openbaar aanklager Andrew Cuomo van de staat New York klanten misleid door risicovolle effecten, zogenoemde veilingobligaties als betrouwbaar aan de man te brengen zonder de risico`s te vermelden. De banken hebben ingestemd met boetes die variëren van 15 miljoen tot 125 miljoen dollar en met het terugkopen van de bewuste auction-rate securities. Op Bank of America na hebben vrijwel alle grote banken die in de VS actief zijn met de gewraakte obligaties nu een overeenkomst met justitie gesloten.