Winst bouwbedrijf Heijmans zo goedals verdampt

AMSTERDAM. De winst van bouwbedrijf Heijmans is het afgelopen half jaar zo goed als verdampt. Heijmans boekte in de eerste zes maanden van dit jaar 2 miljoen euro winst, een daling van 89 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Toen verdiende het beursgenoteerde bedrijf nog 19 miljoen euro. Dat heeft Heijmans gisteren bekendgemaakt. De divisie infrastructuur (bruggen, wegen en tunnels) en de Belgische afdeling van Heijmans hebben met respectievelijk 12 miljoen euro en 10 miljoen euro de grootste verliezen geleden. In dezelfde periode vorig jaar waren deze onderdelen nog winstgevend. Ook de bouwdivisie leed een verlies van 10 miljoen euro, maar dat is een lichte verbetering op het verlies van 12 miljoen euro in de eerste twee kwartalen van vorig jaar.