Werkman en De Blauwe Schuit

Werkman en De Blauwe Schuit Amsterdam Het Joods Historisch Museum presenteert de tentoonstelling Hendrik Werkman: De Blauwe Schuit. Er worden voorstudies van Werkmans druksels voor De Blauwe Schuit getoond, afdrukken die hij in WOII maakte als verzetsdaad tegen de Duitse bezetter. De bekendste werken zijn de chassidische legenden, met de hand door Werkman bewerkt en vaak van aantekeningen voorzien. Werkman (1882-1945) is vooral ook bekend van kunstenaarsvereniging De Ploeg in Groningen. T/m 30 nov JHM, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam. Inl 020-5310310 & www.jhm.nl

Amsterdam

Het Joods Historisch Museum presenteert de tentoonstelling Hendrik Werkman: De Blauwe Schuit. Er worden voorstudies van Werkmans druksels voor De Blauwe Schuit getoond, afdrukken die hij in WOII maakte als verzetsdaad tegen de Duitse bezetter. De bekendste werken zijn de chassidische legenden, met de hand door Werkman bewerkt en vaak van aantekeningen voorzien. Werkman (1882-1945) is vooral ook bekend van kunstenaarsvereniging De Ploeg in Groningen.

T/m 30 nov JHM, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam. Inl 020-5310310 & www.jhm.nl