Weersvoorspelling nekt theater in Amsterdamse Bos

Rotterdam, 22 aug. Theater Het Amsterdamse Bos dreigt failliet te gaan. De voorstelling Zomergasten in het Amsterdamse openluchttheater kampt met lage bezoekersaantallen. Drie weken voor het einde van het seizoen staat de teller op 12.000 bezoekers. Er waren 30.000 verwacht, aldus zakelijk leider Dorien Versloot. Zij wijt de lage opkomst aan de weersvoorspellingen: ”Ik weet zeker dat het vanavond droog blijft, maar als een meteo-site schrijft dat het wisselvallig wordt, gaan de mensen liever naar de film.” Het stuk van Maksim Gorki is nog twaalf keer te zien in het Bos, en zou 10.000 bezoekers moeten trekken om een faillissement te voorkomen. Het theater zou volgend jaar zijn 25-jarig jubileum vieren. De voorstellingen binnen, in een regulier theater voortzetten is volgens Versloot geen optie. ”Wij zijn een zomergezelschap. Bovendien gaat de charme van de buitenlucht er dan af.”