Verenigde Staten

Geïntrigeerd door de architectonische vooruitgang van China? Fotograaf Steven Wilkes bezocht de, in zijn woorden, plekken waar het oude en nieuwe China botsen. De weerslag hiervan is te zien in The construction of the Olympic Stadium and other Chinese public works. Hoewel de foto’s een sterk industrieel karakter hebben, hoopt Wilkes de toeschouwer te herinneren aan het menselijke wat er verloren dreigt te gaan. Aan de „drastische economisch en sociale veranderingen” moet herinnerd worden. Wilkes is verder reclamefotograaf, vooral bekend van werk voor bank Credit Suisse, autofabrikant Honda en winkelconcern K-Mart. T/m 13 sept. 521-531 West 25 Street, 001-646-230-0020, clampart.com Wilkes, Steven

Chelsea, Manhattan.

Geïntrigeerd door de architectonische vooruitgang van China? Fotograaf Steven Wilkes bezocht de, in zijn woorden, plekken waar het oude en nieuwe China botsen. De weerslag hiervan is te zien in The construction of the Olympic Stadium and other Chinese public works. Hoewel de foto’s een sterk industrieel karakter hebben, hoopt Wilkes de toeschouwer te herinneren aan het menselijke wat er verloren dreigt te gaan. Aan de „drastische economisch en sociale veranderingen” moet herinnerd worden. Wilkes is verder reclamefotograaf, vooral bekend van werk voor bank Credit Suisse, autofabrikant Honda en winkelconcern K-Mart. T/m 13 sept. 521-531 West 25 Street, 001-646-230-0020, clampart.com

Chelsea, Manhattan

Eén van New Yorks meest toonaangevende comedy clubs is het Upright Citizens Brigade Theatre. Deze groep van komedianten (stand-up comedy, om precies te zijn) begon tien jaar geleden in de stad met lessen voor nieuwe grappenmakers en kon zich op deze manier een eigen theater veroorloven. Inmiddels is een van de oprichters en eigenaars, Amy Poehler, een ster van tv-programma Saturday Night Live en is ze ook in de bioscoop te zien. Enkele ‘verslaggevers’ van het pseudo-actualiteitenprogramma The Daily Show komen hier ook vandaan. Poehler is elk weekend te zien in ‘ASSSSCAT’. De late zondagvoorstelling kent geen entree, wel wordt een donatie bij vertrek verwacht. Verder alle dagen optredens.

24 en 31 aug: ‘ASSSSCAT’, 307 West 26 Street, 001-212-366-9176, ucbtheatre.com

Lower East Side, Manhattan

Sophia Lamar was al een bekend figuur in de uitgaansscene, transseksueel en is nu ook artiest. Jarenlang bewaarde ze de doekjes waarmee hij/zij zijn/haar gezicht schoonmaakte na een nacht dansen en drinken. De mooiste zijn nu, nog even, te zien.T/m 24 aug. 38 Ludlow Street, New York, 001-212-962-6717, asiasongsociety.com