Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Tunnel voor dikke waterleiding

Tunnel voor dikke waterleiding San Bernardino, 22 aug. Een 137 meter lange tunnelboormachine komt uit de grond in Californië. De machine heeft een 6,4 kilometer lange tunnel met een doorsnede van 5,7 meter geboord door de San Bernardino Mountains. Door deze tunnel moet vanaf 2010 water worden aangevoerd van het noorden van de staat naar het zuiden. Zuid-Californië, waar 19 miljoen mensen wonen, kampt al jaren met waterschaarste. Met name in de winter heeft Noord-Californië een wateroverschot door overvloedige regenval. Foto AFP A 450-foot-long (137-meter) tunnel-boring machine breaks through from under the San Bernardino Mountains after drilling a four-mile-long (6.4-km), 19-foot-diameter (5.7-meter) tunnel that will help improve the importation of water from Northern California for nearly 19 million Southern Californians on August 20, 2008 near San Bernardino, California. The Inland Feeder will be completed in 2010 and provide the flexibility to deliver water from Northern California during rainy winter months. (Photo by David McNew/Getty Images) AFP = FOR NEWSPAPER, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY =
Tunnel voor dikke waterleiding San Bernardino, 22 aug. Een 137 meter lange tunnelboormachine komt uit de grond in Californië. De machine heeft een 6,4 kilometer lange tunnel met een doorsnede van 5,7 meter geboord door de San Bernardino Mountains. Door deze tunnel moet vanaf 2010 water worden aangevoerd van het noorden van de staat naar het zuiden. Zuid-Californië, waar 19 miljoen mensen wonen, kampt al jaren met waterschaarste. Met name in de winter heeft Noord-Californië een wateroverschot door overvloedige regenval. Foto AFP A 450-foot-long (137-meter) tunnel-boring machine breaks through from under the San Bernardino Mountains after drilling a four-mile-long (6.4-km), 19-foot-diameter (5.7-meter) tunnel that will help improve the importation of water from Northern California for nearly 19 million Southern Californians on August 20, 2008 near San Bernardino, California. The Inland Feeder will be completed in 2010 and provide the flexibility to deliver water from Northern California during rainy winter months. (Photo by David McNew/Getty Images) AFP = FOR NEWSPAPER, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY = AFP