Selectie Diversen

Groningen

Gisteren opende het Noorderzonfestival voor theater, dans, film en muziek op het Noorderplantsoen. Het opende met de circusshow By the light of stars that are no longer...van het Australische Circa op een soundtrack met Arvo Pärt, The Velvet Underground, Sigur Rós en Leonard Cohen. Deze show is tot en met zondag te zien. Verder o.a. trailers en korte films in de Images lounge, Lucky Fonz III, The Budos Band en het Balanescu Quartet en Bill Mensema brengt Bob Dylan in Literaturia. T/m 31 augustus. Inl: www.noorderzon.nl

Den Haag

Van 23 t/m 28 aug programmeert Filmhuis Den Haag op het Spuiplein zes films waarbij reizen het centrale thema is. De reeks begint met de roadmovie Priscilla, Queen of the Desert. Spuiplein Den Haag. De films beginnen om 21u30, net als de schemering invalt. Inl: www.filmhuisdenhaag.nl

Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller Museum sluit 23 augustus (14u30-16u30) haar reeks Zwoele Zomeravonden af met een live-optreden van de Zaanse band De Kift. Deze band viert zijn 20-jarig bestaan met een nieuwe cd. Het concert is gratis met entreebewijs Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Inl: www.kmm.nl

Flevoland

Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en SOVON Vogelonderzoek Nederland organiseren op 23 en 24 aug voor de vijfde keer op rij het Vogelfestival in de Oostvaardersplassen in Flevoland. Het thema van dit jaar is: ‘Beschermen werkt!’ De Oostvaardersplassen is een van de rijkste en grootste vogelgebieden van Nederland. Locatie abij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, Kitsweg 1 (bij Knardijk) Lelystad. Entree: vanaf 16 jr € 12. Kinderen gratis. Er zijn pendelbussen van en naar Lelystad CS. Inl: www.vogelfestival.nl

Amsterdam

Van 22 t/m 24 aug zet het LiteSide Festival voor de 3de keer vernieuwende kunstenaars in de schijnwerpers die zich laten beïnvloeden door oriëntaalse en westerse cultuur. LiteSide staat voor de mix tussen hippe oriëntaalse en westerse cultuur. Met dans, mode, film, literatuur, beeldende kunst, debat, performance, muziek en club/dance. Westergasfabriek, A’dam. Entree terrein: gratis Voorstelling: € 6-10. Inl www.liteside.nl

Amsterdam

Op 24 augustus organiseert het Joods Historisch Museum een kunstmarathon. Nederlandse en Israëlische kunstenaars, die in Nederland wonen en zich bezig houden met het thema Israël, zullen hun werken presenteren: video’s, installaties, muziek, theater en performances. Op het programma staan o.a. een performance van kunstenaarsduo Gil & Moti, een optreden van zangeres Noam Vazana en het multimediale toneelstuk Droom! Van vrede. Verder zijn er videofilms te zien van Nir Nadler en Itamar Gilboa en geeft Patrick Healy een lezing over het werk van Itamar Gilboa. JHM, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam. Inl: www.jhm.nl

Noordwijk

Onder het thema ‘Beeld Bepalend’ vormen de Noordwijkse duinen van 27 t/m 31 aug het podium van een expositie van 41 beeldhouwers en schilders. Kunst in Duin laat de relatie tussen mens en natuur ervaren. Enkele duinen zijn door Staatsbosbeheer speciaal opengesteld. Beeldhouwers uit binnen- en buitenland bewerken hout, steen en andere materialen en landschaps-, flora- en faunaschilders demonstreren technieken. Er worden tevens workshops in houtsnijden, beeldhouwen en schilderen georganiseerd. Piet Florisdal, Noordwijk. 27 t/m 30 aug 10-21u, 31 aug 10-18u. Inl www.kunstinduin.nl