Seinfeld promoot Vista

Komiek Jerry Seinfeld figureert in een nieuwe marketingcampagne van Microsoft. Het softwarebedrijf wil het imago verbeteren van het besturingssysteem Windows Vista, dat tot nu toe niet erg goed ontvangen is door gebruikers.

Volgens Microsoft heeft Vista geen technische problemen, maar is het imago van de nieuwste versie van Windows wel dringend aan een upgrade toe. Daarom geeft het bedrijf 300 miljoen dollar (200 miljoen euro) uit aan een marketingcampagne.

De keuze voor komiek Seinfeld lijkt geïnspireerd door de concurrent Apple, die regelmatig de spot drijft met Windows. De komische ‘Mac vs PC’ commercials zijn al enkele jaren op de Amerikaanse televisie te zien.

Jerry Seinfeld, bekend van zijn gelijknamige televisieshow, ontvangt naar verluidt 10 miljoen dollar voor zijn deelname. Hij wordt in de reclamefilmpjes vergezeld door Microsofts voormalige topman Bill Gates. (Reuters)