PlayTV of toch maar gamen

Tv-kijken op je PlayStation
Tv-kijken op je PlayStation

Een jaar na aankondiging verschijnt de Sony PlayTV, de digitale videorecorder voor de PlayStation3. PlayTV is een losse tv-tuner (99 euro) die je via usb verbindt aan de PS3. Zo hoopt Sony z’n spelcomputer, die al Blu-ray films afspeelt, nog relevanter te maken als home entertainment machine voor het hele gezin.

Website Stuff.tv deed een testje met de Britse versie. Stuff is er niet echt kapot van: het zwarte kwastje steekt wat pover af bij de gelikte PS3-behuizing, en de kopieerbeveiliging is aan de strenge kant. PlayTV kan één tv-kanaal opnemen en tegelijkertijd een andere zender weergeven. Opnemen tijdens het spelen van een game kan tot haperingen in beeld leiden, luidt de waarschuwing.

Vandaar hun advies: koop liever een aparte digitale videorecorder, of besteedt je tijd aan iets nuttigs. Gamen, bijvoorbeeld.

Marc Hijink

Bekijk een filmpje van de test op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink