Overige films

Mr. & Mrs. Smith (Doug Liman, 2005, VS). Regisseur van The Bourne Identity laat Angelina Jolie en Brad Pitt een echtpaar spelen. Pas na een jaar ontdekken ze dat ze allebei huurmoordenaars zijn, als ze op pad worden gestuurd om dezelfde man te vermoorden. Jolie en Pitt doen geen moeite om te acteren. Vooral Pitt is er gewoon, heeft zijn haar geknipt en mooie kleren aangetrokken. Hij schiet een pistool leeg, zegt een zinnetje of doet een dansje. RTL 4, 20.30-22.40u.

Drumline (Charles Stone III, 2002, VS). Drama over de competitie tussen universitaire drumbands concentreert zich op het controversiële drumtalent Nick Cannon, die ervoor uit Harlem naar Atlanta werd gelokt. Genuanceerder dan je van dit type film verwacht. RTL 5, 20.30-22.40u.

The Rookie (John Lee Hancock, 2002, VS). Op authentieke levensgeschiedenis gebaseerd, voorspelbaar sportdrama. High school-honkbalcoach (Dennis Quaid) leidt team naar de overwinning en breekt zelf door als professionele pitcher. België 1, 20.45-22.50u.

Xingfu shiguang/Happy Times (Zhang Yimou, 2000, China). Film van Zhang speelt níet in het verleden, noch op het platteland, maar tussen de hoogbouw van een moderne Chinese stad. Gaat over een blind meisje dat door een oude man en zijn vrienden uit goedhartigheid wordt misleid. Het sentimentele verhaaltje voelt nooit sentimenteel aan in een film die lijkt op een smartlap gespeeld door een filharmonisch orkest. Ned.2, 0.15-2.00u.

Copycat (Jon Amiel, 1995, VS). Zoveelste thriller over de psyche van de seriemoordenaar. Inspecteur Holly Hunter raadpleegt criminologe Sigourney Weaver bij opsporing van seriemoordenaar die historische voorgangers pleegt te imiteren. BBC 1, 0.20-2.15u.