Luxe en decadentie

Luxe en decadentie Nijmegen De tentoonstelling Luxe en decadentie, leven aan de Romeinse goudkust geeft een beeld van het leven van de rijke Romeinen in de golf van Napels. Hun luxueuze villa’s decoreerden ze met opvallende muurschilderingen en beelden van brons en marmer. De privébaden werden dagelijks gevuld met warm water uit ingenieuze warmwatersystemen. Belicht worden onderwerpen als vrouwen & schoonheid, villa’s en tuinen, eten en drinken en arm en rijk. Van 23 aug t/m 4 jan in Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen. Inl 024 360 88 05 & www.museumhetvalkhof.nl

Nijmegen

De tentoonstelling Luxe en decadentie, leven aan de Romeinse goudkust geeft een beeld van het leven van de rijke Romeinen in de golf van Napels. Hun luxueuze villa’s decoreerden ze met opvallende muurschilderingen en beelden van brons en marmer. De privébaden werden dagelijks gevuld met warm water uit ingenieuze warmwatersystemen. Belicht worden onderwerpen als vrouwen & schoonheid, villa’s en tuinen, eten en drinken en arm en rijk.

Van 23 aug t/m 4 jan in Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen. Inl 024 360 88 05 & www.museumhetvalkhof.nl