Langzaam herstel

Heel langzaam zal het weer zich wat gaan herstellen, maar pas na het weekeinde kunnen we van overwegend droog weer spreken.

Vannacht en morgenochtend vallen er nog buien, die vooral in het westen, noorden en rond het IJsselmeer vergezeld gaan van onweer. Morgenmiddag wordt het op veel plaatsen droog en vooral in het westen en zuiden komt de zon vaker te voorschijn.

Bij een matige noordwestenwind blijft het koel met een maximumtemperatuur van 16 graden in het noorden, tot hier en daar 20 graden in het zuiden.

Zaterdagnacht klaart het verder op maar zondag neemt de bewolking alweer snel toe vanuit het westen. Vooral later in de ochtend en ’s middags valt er wat regen.

De temperatuur loopt uiteen van 17 in het noordwesten tot een graad of 21 in het zuidoosten. Maandag blijft het droog en de zon laat zich vaker zien. De temperatuur stijgt vrijwel overal tot tenminste 20 en plaatselijk tot 22 graden. Ook dinsdag en woensdag houdt het droge weer aan. De met een zuidwestenwind aangevoerde lucht wordt wat warmer.

Rond het midden van de week stijgt te temperatuur in het zuiden zelfs tot 25 graden. Of het herstel een lange adem heeft valt nog maar helemaal te bezien.

In China is de aandacht gericht op de typhoon Nuri, die vandaag met veel wind en regen arriveerde aan de kust nabij Hong Kong. Morgen trekt deze het binnenland in, in een afgezwakte vorm.