Indiase worstelaars in rode aarde

Indiase worstelaars in rode aarde Mumbai. Worstelaars rusten uit na een training in een traditionele worstelschool, akhara, in Mumbai, India. De Indiase Sushil Kumar trainde in een akhara als deze. Tijdens de Spelen in Peking won hij bij het worstelen vrije stijl de bronzen medaille in de gewichtsklasse tot 66 kilo. Volgens president Pratibha Patil van India maakte Kumar het land daarmee „trots met zijn voeten”. De akhara wordt gezien als een heilige en reine plek. Het is ook een sociale ontmoetingsplaats voor de worstelaars. Volgens de worstelaars bezit de rode aarde van de akhara geneeskundige krachten. Door in de aarde te worstelen, bestrijden de worstelaars puistjes en eczeem waardoor de huid gaat blinken als goud. Ook geloven sommigen dat de aarde van de akhara cholera en andere ernstige ziektes kan genezen. Foto AP/Rajanisch Kakade Wrestlers rest after a training session at a traditional wrestling school, or Akhara, in Mumbai, India, Thursday, Aug. 21, 2008. India’s Sushil Kumar who trained in one such akhara, won a bronze medal in the men’s 66kg freestyle wrestling at the Beijing Olympics. (AP Photo/Rajanish Kakade) Associated Press

Worstelaars rusten uit na een training in een traditionele worstelschool, akhara, in Mumbai, India. De Indiase Sushil Kumar trainde in een akhara als deze. Tijdens de Spelen in Peking won hij bij het worstelen vrije stijl de bronzen medaille in de gewichtsklasse tot 66 kilo. Volgens president Pratibha Patil van India maakte Kumar het land daarmee „trots met zijn voeten”.

De akhara wordt gezien als een heilige en reine plek. Het is ook een sociale ontmoetingsplaats voor de worstelaars. Volgens de worstelaars bezit de rode aarde van de akhara geneeskundige krachten. Door in de aarde te worstelen, bestrijden de worstelaars puistjes en eczeem waardoor de huid gaat blinken als goud. Ook geloven sommigen dat de aarde van de akhara cholera en andere ernstige ziektes kan genezen.