Hier mocht twee weken lang gedemonstreerd worden

Hier mocht twee weken lang gedemonstreerd worden Zondag worden de Olympische Spelen in Peking afgesloten. Vooraf was er veel kritiek: op het milieu, de mensenrechten, het gebrek aan persvrijheid. Hebben de Spelen in China iets veranderd? pagina 4 en 5 Het Ritan Park in Peking was één van de drie plaatsen die door de autoriteiten waren aangewezen om te demonstreren tijdens de Olympische Spelen. Er vonden geen demonstraties plaats. Foto AP Photo/Alexander F. Yuan A Chinese visitor walks with an umbrella inside Ritan Park, one of three Beijing parks where demonstrators could legally stage protests during the 2008 Beijing Olympics in Beijing, China, Thursday, Aug. 14, 2008. Almost a week into the Beijing games, there was no sign of demonstrations at the three parks the government has designated as areas where people can gather to air their views a rarity in itself in tightly-controlled China even under the strict conditions authorities have imposed. (AP Photo/Alexander F. Yuan) Associated Press

pagina 4 en 5