Handvattondeuse

Tondeuse Foto Jaime Halegua Halegua, Jaime

De doelgroep van de Wilkinson Quattro Titanium Precision (circa 12 euro) is de eigentijdse jonge man die nonchalance én discipline wil uitstralen met een haarscherp afgelijnde, drie dagen oude baard.

Van vier mesjes voor en eentje achter voor de snorlijn kijkt hij natuurlijk niet meer op. Nee, het is de achterkant van dit dik uitgevallen scheermes waarmee Wilkinson hem wil paaien. Die achterkant is een minitondeuse om baard, bakkebaarden en snor mee op lengte te houden.

Maar een oudere man, zonder gelaatsbegroeiing en met kort schedelhaar, zou zo iemand ook iets aan dit mesje hebben om het haar gemillimeterd te houden?

Wie zich een crew cut of de coup ‘kort Amerikaans’ wil aanmeten, gebruikt daarvoor meestal een standaard tondeuse. Deze Wilkinson kan, zo blijkt, het schedelhaar uitstekend millimeteren. Zij het, dat het vrij lang duurt om het gehele maaiveld over te steken.

Ook wie weinig haar heeft, zal merken dat met deze tondeuse weinig nog behoorlijk veel kan zijn. De tondeusekop loopt snel vol met haar en moet steeds na een paar halen worden schoongeborsteld. Maar wie erg veel houdt van langzaam weinig hoofdhaar trimmen, moet deze Wilkinson zeker kopen.

Hans Moll

    • Hans Moll