Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Londen Dit jaar gaat de rondreizende expositie van de National Gallery over ‘liefde’. We zien hoe kunstenaars sinds de vijftiende eeuw dit mysterieuze, complexe en intense fenomeen hebben proberen vast te pinnen. Raphael, Cranach, Vermeer, Holman Hunt, Marc Chagall en Tracey Emin probeerden dit met hemelse, sterfelijke, zedige en onzedige varianten. Kiss van Marc Quinn toont hoe stelletjes in het openbaar gezien worden. David Hockney toont in Two Boys Together Clinging, een schilderij uit 1961, dat liefde kan groeien in een boze wereld. De schilderijen van de Singh Twins stellen de verering van celebrities tegenover het geluksgevoel van wederzijdse liefde. Bezoekers kunnen meewerken aan een kunstwerk voor Yoko Ono, aan de hand van een foto van een geliefd iemand. T/m 5 okt, Love, Sunley Room, National Gallery, Trafalgar Square, Londen, 004420 7747 2885 & www.nationalgallery.org.uk Londen De nieuwe mixed-media installatie van de Zwitserse kunstenaar Pascal Rousson is een mengelmoes van zijn vaste thema’s en elementen. Opvallend is zijn passie voor pulp-fiction boeken en amateuristische doe-het-zelf handleidingen die onder zijn handen tot een vreemde kitsch-achtige wereld worden omgetoverd. Kunstenaars zoals Jackson Pollock staan vaak ergens in een komisch verhaaltje. Rousson speelt ook met het imago van de kunstenaar-als-rockster, een macho met een inschikkelijk vrouwtje. Zelfs schilderijen van vlooienmarkten en tweedehands winkels worden verwerkt in deze geheimzinnige tienerslaapkamerkunst. T/m 14 sept, Pascal Rousson: House of Pain, Vegas Gallery, Oaklands, 64-66 Redchurch Street, Londen E2, wo t/m za 0044 7726 750762 & www.vegasgallery.co.uk En verder T/m 4 sept, Claire Morgan: Fluid, met een buiten-kunstinstallatie, ma t/m vr 9-18u, za 11-16u, ROLLO Contemporary Art Window, Cleveland Str, W1, 004420 75 80 0040 & www.rolloart.com poster colour gouache and gold dust on mount board 23.5x25cm

Londen

Dit jaar gaat de rondreizende expositie van de National Gallery over ‘liefde’. We zien hoe kunstenaars sinds de vijftiende eeuw dit mysterieuze, complexe en intense fenomeen hebben proberen vast te pinnen. Raphael, Cranach, Vermeer, Holman Hunt, Marc Chagall en Tracey Emin probeerden dit met hemelse, sterfelijke, zedige en onzedige varianten. Kiss van Marc Quinn toont hoe stelletjes in het openbaar gezien worden. David Hockney toont in Two Boys Together Clinging, een schilderij uit 1961, dat liefde kan groeien in een boze wereld. De schilderijen van de Singh Twins stellen de verering van celebrities tegenover het geluksgevoel van wederzijdse liefde. Bezoekers kunnen meewerken aan een kunstwerk voor Yoko Ono, aan de hand van een foto van een geliefd iemand.

T/m 5 okt, Love, Sunley Room, National Gallery, Trafalgar Square, Londen, 004420 7747 2885 & www.nationalgallery.org.uk

Londen

De nieuwe mixed-media installatie van de Zwitserse kunstenaar Pascal Rousson is een mengelmoes van zijn vaste thema’s en elementen. Opvallend is zijn passie voor pulp-fiction boeken en amateuristische doe-het-zelf handleidingen die onder zijn handen tot een vreemde kitsch-achtige wereld worden omgetoverd. Kunstenaars zoals Jackson Pollock staan vaak ergens in een komisch verhaaltje. Rousson speelt ook met het imago van de kunstenaar-als-rockster, een macho met een inschikkelijk vrouwtje. Zelfs schilderijen van vlooienmarkten en tweedehands winkels worden verwerkt in deze geheimzinnige tienerslaapkamerkunst.

T/m 14 sept, Pascal Rousson: House of Pain, Vegas Gallery, Oaklands, 64-66 Redchurch Street, Londen E2, wo t/m za 0044 7726 750762 & www.vegasgallery.co.uk

En verder

T/m 4 sept, Claire Morgan: Fluid, met een buiten-kunstinstallatie, ma t/m vr 9-18u, za 11-16u, ROLLO Contemporary Art Window, Cleveland Str, W1, 004420 75 80 0040 & www.rolloart.com