Goi Ca Rot

Op de camping, op de boot, in een vakantiehuisje met anderhalve sudderpit, bot mes en kromme koekenpan? Slim inkopen is het halve werk. Met een vers gebraden kippetje van de plaatselijke boerenmarkt en kant-en-klaar gesneden groente uit de supermarkt maak je in een handomdraai een frisse Vietnamese salade.

Voor 4 personen:

1 kleine gebraden kip

3 eetlepels wittewijnazijn

2 theelepels suiker

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels olie

1 rode ui

2 rode chilipepers

een handje verse muntblaadjes

een handje pinda’s

300 g geraspte winterwortel

300 g gesneden witte kool

Haal het kippenvlees van het karkas en pluis het met de vingers uit elkaar tot smalle reepjes. Doe de azijn in een kommetje en los hier al roerend de suiker en een snuf zout in op. Pers de knoflook erboven en roer samen met de sojasaus en olie door de dressing. Pel de ui, halveer hem en snijd in dunne boogjes. Maak de rode pepers schoon, verwijder desgewenst de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de munt in dunne reepjes en hak de pinda’s grof. Meng de kip, wortel, kool, ui, peper, munt, pinda’s en de dressing tot een salade. Laat de salade een kwartiertje staan zodat de smaken kunnen intrekken. Serveer met stokbrood of kroepoek.

Janneke Vreugdenhil

Praat mee over dit recept op nrcnext.nl/koken

    • Janneke Vreugdenhil