Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Go China!

Go China! Assen, Groningen Het Groninger Museum gaat nog even door met Chinese tentoonstellingen, zoals Tekens aan de wand Chinees Nieuw Realisme en Avant-garde in de jaren tachtig en negentig en de keramische vazen van Ai Wei Wei. In het Drents Museum in Assen kan nog tot en met 31 augustus een bezoek worden gebracht aan het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China . Deze laatste week is het museum van dinsdag tot en met vrijdag geopend tot 22u ’s avonds. Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u Go China! Assen -Groningen Het Drents Museum en het Groninger Museum staan in het teken van China met het project Go China! Assen - Groningen, met vijf exposities over archeologie en hedendaagse kunst. In Assen is het Terracotta Leger van Xi’an te zien, soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften. In het Groninger Museum Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum . Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u, Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Go China! In het Olympisch jaar staan het Drents Museum en het Groninger Museum in het teken van China met het project Go China! Assen – Groningen, waarin vijf spectaculaire exposities over archeologie en hedendaagse kunst. Vanaf 2 februari is in het Drents Museum het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China te zien; de beroemde soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften van goud, jade en brons. De expositie Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum toont eeuwenoude objecten uit de Chinese bronstijd vanaf de 18de eeuw v. Chr. t/m het begin van de jaartelling. Go China! 2 febr t/m 31 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u A visitor looks at a life-size terracotta warrior at the exhibition "Power in Death - The Terracotta Army of the First Emperor of China", at the Museum of Ethnology in the northern city of Hamburg December 11, 2007. Police are investigating whether the German museum's exhibit of ancient Chinese terracotta warriors was faked. The exhibit will remain open -- with a sign stating its authenticity is disputed -- until a panel of Chinese experts arrive to review the figures later this week, a spokeswoman said. Chinese officials from Xi'an, home of the 2,000-year-old clay funerary army, told German media they were not aware of original figures on loan in Germany. The museum is offering refunds to about 10,000 people who have visited the display of eight clay warrior figures, two horses and 60 smaller objects since it opened on November 25. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY)
Go China! Assen, Groningen Het Groninger Museum gaat nog even door met Chinese tentoonstellingen, zoals Tekens aan de wand Chinees Nieuw Realisme en Avant-garde in de jaren tachtig en negentig en de keramische vazen van Ai Wei Wei. In het Drents Museum in Assen kan nog tot en met 31 augustus een bezoek worden gebracht aan het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China . Deze laatste week is het museum van dinsdag tot en met vrijdag geopend tot 22u ’s avonds. Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u Go China! Assen -Groningen Het Drents Museum en het Groninger Museum staan in het teken van China met het project Go China! Assen - Groningen, met vijf exposities over archeologie en hedendaagse kunst. In Assen is het Terracotta Leger van Xi’an te zien, soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften. In het Groninger Museum Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum . Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u, Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Go China! In het Olympisch jaar staan het Drents Museum en het Groninger Museum in het teken van China met het project Go China! Assen – Groningen, waarin vijf spectaculaire exposities over archeologie en hedendaagse kunst. Vanaf 2 februari is in het Drents Museum het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China te zien; de beroemde soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften van goud, jade en brons. De expositie Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum toont eeuwenoude objecten uit de Chinese bronstijd vanaf de 18de eeuw v. Chr. t/m het begin van de jaartelling. Go China! 2 febr t/m 31 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u A visitor looks at a life-size terracotta warrior at the exhibition "Power in Death - The Terracotta Army of the First Emperor of China", at the Museum of Ethnology in the northern city of Hamburg December 11, 2007. Police are investigating whether the German museum's exhibit of ancient Chinese terracotta warriors was faked. The exhibit will remain open -- with a sign stating its authenticity is disputed -- until a panel of Chinese experts arrive to review the figures later this week, a spokeswoman said. Chinese officials from Xi'an, home of the 2,000-year-old clay funerary army, told German media they were not aware of original figures on loan in Germany. The museum is offering refunds to about 10,000 people who have visited the display of eight clay warrior figures, two horses and 60 smaller objects since it opened on November 25. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY) REUTERS

Assen, Groningen

Het Groninger Museum gaat nog even door met Chinese tentoonstellingen, zoals Tekens aan de wand Chinees Nieuw Realisme en Avant-garde in de jaren tachtig en negentig en de keramische vazen van Ai Wei Wei. In het Drents Museum in Assen kan nog tot en met 31 augustus een bezoek worden gebracht aan het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China . Deze laatste week is het museum van dinsdag tot en met vrijdag geopend tot 22u ’s avonds.

Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u