Frankrijk

Frankrijk Arles Toen de beroemde Franse couturier Christian Lacroix zes jaar oud was, werden zijn eerste artistieke gevoelens geraakt bij het zien van een schilderij van Picasso in het Musée Réattu van zijn geboortestad Arles. Nu is hij terug in het Renaissance Paleis waar hij heel verrassend zijn modellen mixt met de oude en hedendaagse kunst van het museum, de tekeningen, de doeken van de school van Arles, de foto’s, werk van zijn kunstenaarsvrienden Jean-Michel Othoniel en Daniel Firma. T/m 31 okt in het Musée Réattu, rue du Grand-Prieuré, 0033-490493758, www.tourisme.ville-arles.fr Boissy-le-Châtel De Italiaanse kunstgalerij Continua houdt van bijzondere tentoonstellingruimtes. Eerst opende zij een galerie in een oude bioscoop in San Gimignano in Toscane, vervolgens in een oude wapenfabriek in Peking en dit jaar ook nog een in een dertiende-eeuwse papiermolen/fabriek van 12.000 m2 in Boissy-le-Châtel op een uur afstand van Parijs. Daar zijn t/m 5 oktober drie tentoonstellingen: Résilience, een selectie van gigantische werken van ondermeer Chen Zhen, Kendell Geers, Mona Hatoum en Moataz Nasr; een retrospectief rondom het oneindige en het labyrint van de Italiaanse ‘arte povera’ kunstenaar Michelangelo Pistoletto en tenslotte de creaties, tenten en installaties van het Argentijns-Franse paar Jorge en Lucy Orta, naar aanleiding van een recente expeditie in Antartica. T/m 5 okt in le Moulin 77 Boissy-le-Châtel, vr t/m zo 12-19u, 0033-164203950, www.galleriacontinua.com En verder Bridget Riley t/m 14 sept in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris, www.mam.paris.fr; Les soldats de l’éternité t/m 14 sept in de Pinacothèque de Paris, www.pinacotheque.com; Rock en Seine op 28 en 29 aug in het domaine de Saint-Cloud www.rockenseine.com; Saison musicale de Royaumont van 30 aug t/m 19 okt. www.royaumont.com

Arles

Toen de beroemde Franse couturier Christian Lacroix zes jaar oud was, werden zijn eerste artistieke gevoelens geraakt bij het zien van een schilderij van Picasso in het Musée Réattu van zijn geboortestad Arles. Nu is hij terug in het Renaissance Paleis waar hij heel verrassend zijn modellen mixt met de oude en hedendaagse kunst van het museum, de tekeningen, de doeken van de school van Arles, de foto’s, werk van zijn kunstenaarsvrienden Jean-Michel Othoniel en Daniel Firma.

T/m 31 okt in het Musée Réattu, rue du Grand-Prieuré, 0033-490493758, www.tourisme.ville-arles.fr

Boissy-le-Châtel

De Italiaanse kunstgalerij Continua houdt van bijzondere tentoonstellingruimtes. Eerst opende zij een galerie in een oude bioscoop in San Gimignano in Toscane, vervolgens in een oude wapenfabriek in Peking en dit jaar ook nog een in een dertiende-eeuwse papiermolen/fabriek van 12.000 m2 in Boissy-le-Châtel op een uur afstand van Parijs. Daar zijn t/m 5 oktober drie tentoonstellingen: Résilience, een selectie van gigantische werken van ondermeer Chen Zhen, Kendell Geers, Mona Hatoum en Moataz Nasr; een retrospectief rondom het oneindige en het labyrint van de Italiaanse ‘arte povera’ kunstenaar Michelangelo Pistoletto en tenslotte de creaties, tenten en installaties van het Argentijns-Franse paar Jorge en Lucy Orta, naar aanleiding van een recente expeditie in Antartica.

T/m 5 okt in le Moulin 77 Boissy-le-Châtel, vr t/m zo 12-19u, 0033-164203950, www.galleriacontinua.com

En verder

Bridget Riley t/m 14 sept in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris, www.mam.paris.fr; Les soldats de l’éternité t/m 14 sept in de Pinacothèque de Paris, www.pinacotheque.com; Rock en Seine op 28 en 29 aug in het domaine de Saint-Cloud www.rockenseine.com; Saison musicale de Royaumont van 30 aug t/m 19 okt. www.royaumont.com