Film van de dag

Michael Douglas als miljonair Ray Milland die de perfecte moord op zijn vrouw (Gwyneth Paltrow) beraamt. A PERFECT MURDER Michael Douglas, Gwyneth Paltrow Foto datering: 1998 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

A Perfect Murder. Verleidelijke en elegante Hollywoodthriller speelt zich af in de hoogste kringen van New York. Genrefilmer Andrew Davis (The Fugitive) en scenarist Patrick Smith Kelly baseerden zich net als Hitchcock op Frederick Knotts toneelstuk Dial M for Murder (in Nederland opgevoerd als U spreekt met uw moordenaar), maar zonder een slaafse imitatie te maken. Miljonair Michael Douglas (in de rol van Ray Milland) huurt de minnaar (Viggo Mortensen) van zijn nog rijkere vrouw (Gwyneth Paltrow als Grace Kelly) in om haar te vermoorden, op een telefonisch seintje van de opdrachtgever. Het verhaal speelt zich niet in Londen af, maar in het inhalige New York van de jaren 90, waar behalve voor nieuwe plotwendingen ook aandacht is voor het verschil tussen oud en nieuw geld. Vakwerk van de bovenste plank. (Andrew Davis, 1998, VS), Net 5, 22.30-0.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg