Faillissement dreigt voor Het Theater Amsterdamse Bos

Rotterdam. Het Theater Amsterdamse Bos dreigt failliet te gaan. De voorstelling Midzomernachtdroom in het Amsterdamse Bos kampt met lage bezoekersaantallen. Drie weken voor het einde van het seizoen staat de teller op 12.000 bezoekers. Dat zouden er zeker 30.000 moeten zijn, aldus Dorien Versloot, zakelijk leider van het gezelschap. Zij wijt de lage opkomst aan het slechte weer deze zomer. Het Theater Amsterdamse Bos zou volgend jaar haar 25-jarig jubileum vieren. Het is overigens niet de eerste keer dat het gezelschap kopje onder dreigt te gaan. Om die reden wordt nu sinds vorig jaar entreegeld voor de voorstellingen gevraagd. De voorstellingen binnen, in een regulier theater voortzetten is geen optie. ”Wij zijn een zomergezelschap. bovendien gaat de charme van de buitenlucht er dan af”, aldus Versloot. ”Gewoon theater, dat willen we niet worden.”