64 procent van de Nederlanders

De tweeling Raziye en Anakiz (2) uit de Haagse Schilderswijk zitten het liefst de hele dag op de schommel. Gelukkig zitten de kinderen vier dagen in de week op de peuterspeelzaal en doen ze ook andere dingen. Ze dragen exact dezelfde kleren, hebben hetzelfde strikje in het haar en dezelfde schoenen met een kikker erop. Vandaag hebben ze zelfs allebei dezelfde vlaggetjes op hun wangen geschilderd, het lijkt wel Koninginnedag. Fotograaf Ad Nuis
De tweeling Raziye en Anakiz (2) uit de Haagse Schilderswijk zitten het liefst de hele dag op de schommel. Gelukkig zitten de kinderen vier dagen in de week op de peuterspeelzaal en doen ze ook andere dingen. Ze dragen exact dezelfde kleren, hebben hetzelfde strikje in het haar en dezelfde schoenen met een kikker erop. Vandaag hebben ze zelfs allebei dezelfde vlaggetjes op hun wangen geschilderd, het lijkt wel Koninginnedag. Fotograaf Ad Nuis Nuis, Ad

De tweeling Raziye en Anakiz (2) uit de Haagse Schilderswijk zitten het liefst de hele dag op de schommel. Gelukkig zitten de kinderen vier dagen in de week op de peuterspeelzaal en doen ze ook andere dingen. Ze dragen exact dezelfde kleren, hebben hetzelfde strikje in het haar en dezelfde schoenen met een kikker erop. Vandaag hebben ze zelfs allebei dezelfde vlaggetjes op hun wangen geschilderd, het lijkt wel Koninginnedag. 64 Procent van de Nederlanders viert Koninginnedag. De populairste activiteit is die dag het bezoeken van een van de vrijmarkten. Dit doet 56 procent van de feestvierders, blijkt uit onderziek van TNS Nipo uit 2007. 87 Procent van de Nederlanders vindt dat Nederland een monarchie moet blijven. Dat percentage is de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. Máxima is, met 53 procent, het populairste lid van het koningshuis. Willem-Alexander volgt op afstand (11 procent). Raziye en Anakiz zijn net zo oud als prinses Alexia. 0 Procent van de Nederlanders vindt haar het sympathiekst.

Fotograaf Ad Nuis brengt dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten. Dit is de laatste aflevering.