4 vliegen

‘Aliens, leave our cows alone’ (Photo Dirk-Jan Visser: Gouderak 11-07-2008) Het landbouw gebied in Krimpenerwaard bij Gouda wordt voor een derde omgevormd tot een moerasachtig reservaat in verband met de aanleg van nieuwe natuurgebieden. Visser, Dirk-Jan

Vliegende koeien

www.cowabduction.com

Overal ter wereld verdwijnen er koeien onder mysterieuze omstandigheden en dat is de schuld van buitenaardse wezens. Tenminste, dat beweren ze op cowabduction.com. Daar komen enkele gedupeerde boeren aan het woord. Een boerin camoufleert haar koeien voortaan met groene jassen, want: „What you can’t see, you can’t steal”. Een andere boer heeft geweien op zijn koeien gezet om de aliens te misleiden. Onder ‘messages’ staan foto’s van berichten die aan aliens gericht zijn, zoals borden met: ‘Aliens, leave our cows alone’ of ‘Please, we need our milk’. Er staan grappige foto’s van koeien die door de lucht vliegen, waarvan er geen enkele geloofwaardig is. Maar dat hoeft ook niet, het is natuurlijk één grote grap. De site is gemaakt in opdracht van California Milk Processor Board, ook bekend van de ‘Got milk?’-reclamecampagne. (DV)

Met bijdragen van Amanda Bulthuis, Carola Janssen, Marjolein Marchal en David Vlietstra