4 DANSEN LatinXpress

Je staat maar 15 minuten stil

Partycentrum Wesseling

Morgen (elk kwartaal), 22.30-03.30u. Partycentrum Wesseling, Houttuinen 26, Delft. Entree: 13 euro. Minimumleeftijd 18 jaar. www.typicaltropical.nl

Als je een avondje wilt salsadansen, hoef je meestal niet ver te zoeken. In alle regio’s zijn dansscholen en uitgaansgelegenheden die maandelijks of elke week een dansavond organiseren. Laagdrempelig, vrijwel gratis en met een gemoedelijke sfeer. Het enige nadeel is dat je iedereen al kent.

Zin om eens te dansen met een onbekende? Dan kun je morgen in Delft terecht. Typical Tropical Events samen met dansschool Salsaventure een latinfeest waar zevenhonderd mensen terechtkunnen. Typical Tropical draait al tien jaar mee als organisator van bedrijfsfeesten en uitgaansavonden, dus er is gedacht aan hapjes om je energieniveau weer op peil te brengen.

LatinXpress vindt morgen voor de tweede keer plaats en zal elke twee tot vier maanden worden gehouden, op wisselende locaties door het land. Hierop komen mensen af met alle mogelijke culturele en etnische achtergronden, tussen de 18 tot 60 jaar oud.

Met een parketvloer van 350 vierkante meter is er volop ruimte om te dansen . En het leuke is dat dat kan op livemuziek. De band Porque No speelt een groot deel van de avond een mix van bachata, merengue en andere salsamuziek.

De rest van de tijd draait dj Willy, een van de meest bekende salsadj’s van Nederland. Naast deze salsa area is er ook een latin area, voor als je liever solo danst op reggaeton, merengue of R&B.

Je treft op dit feestje niet alleen topdansers die over de dansvloer zweven. Juist ook beginners, of geïnteresseerden met nauwelijks danservaring, hebben hier lol. De open sfeer zorgt ervoor dat je vaak ten dans wordt gevraagd. Je zult dus nooit langer dan een kwartier stilstaan aan de kant.

    • Marjolein Marchal