3 dragen

„Possible parallel universe one millimeter from here”

Surrealistische T-shirts

www.imaginaryfoundation.com, zo’n 20 euro, excl. verzendkosten

Intellectuele ideeën overdragen via T-shirts, erg voor de hand liggend is het niet. Toch is dat het idee van The Imaginary Foundation. Deze clandestiene Zwitserse denktank is in 1973 opgericht en bestaat uit filosofen en academici. Hun filosofische achtergrond komt duidelijk naar voren op de website. Tamelijk vage opvattingen zijn er te lezen, zoals (vrij vertaald): „Wat ware visie maakt, zijn de poëzie van het leven en de rijkdom van de natuur.” Ze besloten hun ideeën onder de aandacht van meer mensen te brengen door middel van T-shirts, met het idee dat streetwear als een Trojaans paard is: het infiltreert onopgemerkt. Ze benaderden de Amerikaanse grafisch ontwerper Nick Philip. Resultaat: kleurrijke surrealistische kunstwerken, gedrukt op shirts. Vooral de nieuwste prints zijn indrukwekkend. (MM)