Weekeinde wordt beter

Met het weekeinde in zicht lijken ook de scherpste kantjes van het huidige wisselvallige en relatief koele weertype in Nederland er wat af te gaan.

Zowel zaterdag als zondag wordt slechts een enkel buitje verwacht en laat ook de zon zich nu en dan zien. De temperaturen beginnen daarbij aarzelend aan een stijging.

Vanavond en de komende nacht maken vooral het zuidoosten en het noordwesten nog kans op een paar buien, in de rest van het land is het overwegend droog en komen opklaringen voor.

Bij een overal geleidelijk wat afnemende wind koelt het op de koudste plaatsen af tot ongeveer 11 graden. Aan zee blijft de temperatuur een paar graden hoger.

Morgen trekt een gebied met buien langzaam van het noordwesten naar zuidoosten. Met name in het westen komt in de middag ook de zon weer goed door. In de rest van het land kunnen wel buien ontstaan, waarbij in het noorden ook kans is op onweer.

In vergelijking met voorgaande dagen is de westelijke wind morgen met een windkracht 2 tot hooguit 4 duidelijk minder sterk. In de temperaturen verandert maar weinig; het wordt tussen 18 graden in het noordwesten en 22 graden lokaal in Limburg.

In het weekeinde ziet het er wat beter uit. Zaterdag begint zonnig, later ontstaan er stapelwolken en in de middag valt nog een enkel buitje. Zondag wisselen wolken en zon elkaar af.