Waterpolosters in olympische finale

Waterpolosters in olympische finale Peking, 21 aug. De Nederlandse waterpolosters vanmiddag voor de olympische finale tegen de Verenigde Staten, de wereldkampioen.Nederland groeide in Peking tegen de verwachting in uit tot een van de hoofdrolspelers in het toernooi. Hoewel de ploeg regelmatig van de toplanden won, eindigde Nederland op het WK in Melbourne vorig jaar op de negende plaats. Vooral in de twee laatste wedstrijden voor de finale in Peking liep het goed in de ploeg van bondscoach Robin van Galen. Eerst onttroonde Nederland olympisch kampioen Italië, waardoor de halve finale werd bereikt, al hadden de waterpolosters daar een serie strafworpen voor nodig. In die halve eindstrijd won Nederland met 8-7 van Hongarije. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag nog niet bekend. Foto Bas Czerwinski 21-08-08, Beijing, China. Waterpolo finale tussen Nederland en USA. Voor aanvang. Foto Bas Czerwinski Czerwinski, Bas