Verdonk in 19 districten

Trots op Nederland, de politieke beweging van Rita Verdonk, wordt vanaf september een landelijke organisatie. Dat heeft Verdonk gisteren aangekondigd in een aan haar sympathisanten gerichte nieuwsbrief. Trots op NL krijgt 19 lokale afdelingen, één per kieskring. De afdelingen moeten ervoor zorgen dat „in 2010 in zoveel mogelijk [...] gemeenten mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen”, schrijft Verdonk. „Ons streven is om in al deze gemeenten een lokale afdeling op te richten.”

De selectiecommissies van Trots op Nederland werft en selecteert momenteel toekomstige Kamer- en raadsleden. Er wordt gewerkt aan een politiek manifest dat moet resulteren in een „landelijk en gemeentelijk programma”.

Bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen moet Trots op Nederland „met vereende krachten de grootste partij” worden, aldus Verdonk.

Volgens Jan Talen, gemeenteraadslid voor de VVD in Staphorst en „actief voor alle liberale partijen”, waartoe hij ook Trots op Nederland rekent, is in de 19 kiesdistricten inmiddels een coördinator aangewezen die voor Trots op Nederland „de kar gaat trekken”. De lokale campagnes zullen „rond mevrouw Verdonk” worden vormgegeven, aldus Talen.