Sony PlayTV: de PlayStation wordt videorecorder

playtv.jpgEen jaar na aankondiging verschijnt de Sony PlayTV, de digitale videorecorder voor de PlayStation3. PlayTV is een losse tv-tuner (99 euro) die je via usb verbindt aan de PS3. Zo hoopt Sony z’n spelcomputer, die al bluray films afspeelt, nog relevanter te maken als home entertainment machine voor het hele gezin.
Website Stuff.tv deed een testje met de Britse versie, die nu al uit is. Nederland moet nog even wachten.

De PlayTVinterface ziet er behoorlijk gelikt uit en reageert vlot op de controller, maar toch Stuff is er niet echt kapot van: het zwarte kwastje steekt wat pover af in vergelijking met de gelikte PS3-behuizing en de kopieerbeveiliging is aan de strenge kant. Zo kun je de opnames niet naar een PSP (Sony’s draagbare PlayStation) kopiëren om onderweg tv te kijken. De PlayTV kan één tv-kanaal opnemen en tegelijkertijd een andere zender weergeven. Opnemen tijdens het spelen van een game kan wel tot haperingen in beeld leiden, luidt de waarschuwing. Vandaar hun advies: koop liever een aparte digitale videorecorder, of besteed je tijd aan iets nuttigs. Gamen, bijvoorbeeld.

    • Marc Hijink