Russen zeggen nu 133 lichamen te vinden

Moskou. Russische autoriteiten zeiden gisteren de lichamen van 133 burgers te hebben gevonden in de opstandige Georgische provincie Zuid-Ossetië. Dit aantal is aanzienlijk lager dan het eerdere aantal van 2.000 burgerslachtoffers dat volgens Rusland viel tijdens de recente Georgische inval in Zuid-Ossetië. Rusland rechtvaardigde met dit hoge aantal slachtoffers zijn tegenaanval, waarbij de Georgische troepen werden teruggedrongen. Volgens de autoriteiten moeten enkele massagraven nog worden geopend. Bij het conflict in Zuid-Ossetië zijn volgens de Russen 64 Russische militairen om het leven gekomen en 51 Georgische. In de Georgische hoofdstad Tbilisi maakten autoriteiten gisteren bekend dat in gebieden buiten Zuid-Ossetië 215 slachtoffers zijn gevallen.