Overige films

Vertical Limit (Martin Campbell, 2000, VS). Op de toppen van de K2 gesitueerde actiefilm/familiedrama grossiert in emotionele mokerslagen. Chris O’Donnell onderneemt reddingsexpeditie voor zijn in een ijsspelonk gevangen zus Robin Tunney. Hoeveel explosies en valpartijen kan een mens verdragen? RTL 7, 20.30-22.45u.

The Godfather II (Francis Ford Coppola, 1974, VS). Vervolg op succesfilm werd autonoom meesterwerk. Genuanceerde sage over een maffiafamilie. Al Pacino vergelijkt als Michael Corleone anno 1958 zijn leven met dat van zijn vader Vito Corleone (Robert de Niro). Oscars voor o.m. regie en De Niro. Veronica, 22.15-0.25u.

Ace Ventura, Pet Detective (Tom Shadyac, 1994, VS). Filmdebuut van de rubberen komiek Jim Carrey is simpele komedie over gekke man die in Miami zoekgeraakte huisdieren opspoort. BBC 1, 0.05-1.25u.